W trakcie tego wieczoru, Szef Kuchni Maciej Glanowski zaprosi Gości w niezapomnianą podróż po smakach, serwując autorskie menu degustacyjne, pełne sezonowych inspiracji i finezyjnych połączeń.
Wydarzenie to, zachwyca wszystkich miłośników dobrego smaku, aromatycznych kompozycji i kameralnej atmosfery.
Zimowe powietrze, nastrojowe wnętrza Restauracji Quickstep, muzyka na żywo i szepty wieczoru w tle... To wszystko stworzy wyjątkową oprawę dla kolacji, która będzie nie tylko ucztą dla podniebienia, ale także dla zmyslów.

Chcemy, by ten wieczór był nie tylko spotkaniem z kuchnią na najwyższym poziomie, ale także okazją do relaksu, rozmów i wspólnego celebrowania uroków zimy.
Zakup wstęp za pomocą panelu poniżej.
Wieczór 31 stycznia rozpoczniemy od małego szeptu kuchni - faworka podanego z aksamitnym wegańskim smalcem. To obietnica, co będzie dalej - mrugnięcie okiem i słowa "chodź, pokażę Ci coś wyjątkowego. Następnie? Carpaccio z wędzonej kaczki w towarzystwie musu figowego, zwieńczone żelem wiśnowym. Wszystko jest tu spotkaniem - dymu z owocową świeżością, aksamitnych faktur z delikatną kwasowością. Potem przyjdzie ukojenie - bulion z perliczki z ravioli dyniowym. Każda łyżka jest ciepłem, które rozlewa się powoli, cierpliwie, łagodnie. Danie główne to kulminacja opowieści - polędwiczka cielęca w akompaniamencie gołąbków z palonej kaszy i grzybów z sosem koniakowym. To danie mówi o tradycji, która dojrzewa. O smaku, któy pamięta, ale nie boi się iść dalej. Na zakończenie - słodka puenta z charakterem. Parfait chałwowe, gruszka i rokitnik. Deser kończy opowieść z lekkością, ale i zapamiętywalnym akcentem.

Wstęp na Kolację Szefa Kuchni, możesz w prosty sposób zakupić za pomocą poniższego panelu. Nie możemy się doczekać, aż będziemy mogli Cię ugościć!
W razie jakichkolwiek pytań lub problemów z rezerwacją, skontaktuj się bezpośrednio z Restauracją Quickstep pod numerem telefonu +48 12 311 11 02 lub mailowo: restauracja@hotelswing.pl.
Zobacz, jak wyglądały poprzednie edycje:


Pozwól sobie na chwilę przyjemności! Nastrojowy wieczór, dobre jedzenie, muzyka na żywo i urok tarasu to idealna recepta na udany zimowy piątek. Widzimy się przy stole!

