W trakcie tych wieczorów, Szef Kuchni Maciej Glanowski zaprosi Gości w niezapomnianą podróż po smakach, serwując autorskie menu degustacyjne, pełne sezonowych inspiracji i finezyjnych połączeń.
Wydarzenia te, zachwycają wszystkich miłośników dobrego smaku, aromatycznych kompozycji i kameralnej atmosfery.
Jesienne powietrze, nastrojowe wnętrza Restauracji Quickstep, muzyka na żywo i szepty wieczoru w tle... To wszystko stworzy wyjątkową oprawę dla kolacji, która będzie nie tylko ucztą dla podniebienia, ale także dla zmyslów.
Chcemy, by te wieczory były nie tylko spotkaniem z kuchnią na najwyższym poziomie, ale także okazją do relaksu, rozmów i wspólnego celebrowania uroków jesieni.
Zakup wstęp na dogodny dla Ciebie termin za pomocą panelu poniżej.
Nasz Szef Kuchni, Maciej Glanowski, przygotował dla Gości dwie wersje wyjątkowego menu degustacyjnego - czterodaniową podróż przez sezonowe smaki, lokalne produkty i kulinarną wyobraźnię. Każde danie to połączenie tradycji z nowoczesnością, sezonowości z elegancją.
19 września, zabierzemy Was w kulinarną podróż, którą rozpoczniecie od odświeżającego kontrastu - delikatnych krewetek połączonych z egzotyczną słodyczą mango i chrupkością ogórka. Całość zwieńczy prażynka, które doda daniu figlarnej chrupkości. Następnie - ciepło jesieni zamknięte w misce - kremowa słodycz batatów otuli Was swoim aksamitnym smakiem. Danie główne to serce wieczoru - rozpływające się w ustach policzki wołowe w towarzystwie lekkich wstążek warzywnego tagliatelle, które nada daniu świeżości i elegancji. Na finał - smak jesieni w najczystszej postaci. Soczyste śliwki pod chrupiącą kruszonką. To deser, który zamienia ostatni kęs w słodkie, niezapomniane wspomnienie.
To nie jedyna nasza jesienna propozycja. Już w listopadzie, zapraszamy na kolejną edycję Kolacji Szefa Kuchni, podczas której uraczy on naszych Gości kolejnym wyjątkowym czterodaniowym menu, które nad długo pozostanie w pamięci.
Wieczór 21 listopada rozpoczniemy od delikatności - małżami św. Jakuba otulonymi kremowym puree z selera, z dodatkiem zielonej oliwy pietruszkowej i chrupkością marchwi. To wprowadzenie jak pierwszy tak muzyki - subtelne, a zarazem intrygujące. Kolejne danie będzie odsłoną esencji głębi i aromatu. Aksamitny krem rakowy z grzanką z masłem rakowym, przeniesie Gości w kulinarną podróż na wybrzeża południa. Danie główne to punkt kulminacyjny kolacji - soczysty, delikatny halibut spotka się z ziemniakami pachnącymi truflą. Towarzyszyć mu będzie aksamitny sos z podgrzybka. To danie połączy w sobie morze i las, tworząc harmonię smaków w najczystszej postaci. Na zakończenie - klasyka w nowej, zaskakującej odsłonie. Tiramisu z nutą lawendy to deser, który balansuje między tradycją a nowoczesnością. Słodycz i kremowość przeplata się tu z aromatycznym akcentem kwiatowym, pozostawiając w pamięci eleganckie, spokojne zakończenie wieczoru.
Wstęp na wybraną przez siebie Kolację Szefa Kuchni, możesz w prosty sposób zakupić za pomocą poniższego panelu. Nie możemy się doczekać, aż będziemy mogli Cię ugościć!
W razie jakichkolwiek pytań lub problemów z rezerwacją, skontaktuj się bezpośrednio z Restauracją Quickstep pod numerem telefonu +48 12 311 11 02 lub mailowo: restauracja@hotelswing.pl.
Pozwól sobie na chwilę przyjemności! Nastrojowy wieczór, dobre jedzenie, muzyka na żywo i urok tarasu to idealna recepta na udany jesienny piątek. Widzimy się przy stole!