Hotel Swing, Kraków
Hotel Swing, Kraków
Kolacje Szefa Kuchni w Hotelu Swing

Kolacje Szefa Kuchni w Hotelu Swing

Data przyjazdu 10 wrz 2025
Data wyjazdu 11 wrz 2025
22 sierpnia 2025

Już 19 września oraz 21 listopada, zapraszamy na jesienne edycje wyjątkowego wydarzenia kulinarnego w Restauracji Quickstep w Hotelu Swing**** w Krakowie!

W trakcie tych wieczorów, Szef Kuchni Maciej Glanowski zaprosi Gości w niezapomnianą podróż po smakach, serwując autorskie menu degustacyjne, pełne sezonowych inspiracji i finezyjnych połączeń.

Wydarzenia te, zachwycają wszystkich miłośników dobrego smaku, aromatycznych kompozycji i kameralnej atmosfery.

Jesienne powietrze, nastrojowe wnętrza Restauracji Quickstep, muzyka na żywo i szepty wieczoru w tle... To wszystko stworzy wyjątkową oprawę dla kolacji, która będzie nie tylko ucztą dla podniebienia, ale także dla zmyslów.

Chcemy, by te wieczory były nie tylko spotkaniem z kuchnią na najwyższym poziomie, ale także okazją do relaksu, rozmów i wspólnego celebrowania uroków jesieni.

Zakup wstęp na dogodny dla Ciebie termin za pomocą panelu poniżej.

Nasz Szef Kuchni, Maciej Glanowski, przygotował dla Gości dwie wersje wyjątkowego menu degustacyjnego - czterodaniową podróż przez sezonowe smaki, lokalne produkty i kulinarną wyobraźnię. Każde danie to połączenie tradycji z nowoczesnością, sezonowości z elegancją.

19 września, zabierzemy Was w kulinarną podróż, którą rozpoczniecie od odświeżającego kontrastu - delikatnych krewetek połączonych z egzotyczną słodyczą mango i chrupkością ogórka. Całość zwieńczy prażynka, które doda daniu figlarnej chrupkości. Następnie - ciepło jesieni zamknięte w misce - kremowa słodycz batatów otuli Was swoim aksamitnym smakiem. Danie główne to serce wieczoru - rozpływające się w ustach policzki wołowe w towarzystwie lekkich wstążek warzywnego tagliatelle, które nada daniu świeżości i elegancji. Na finał - smak jesieni w najczystszej postaci. Soczyste śliwki pod chrupiącą kruszonką. To deser, który zamienia ostatni kęs w słodkie, niezapomniane wspomnienie.

To nie jedyna nasza jesienna propozycja. Już w listopadzie, zapraszamy na kolejną edycję Kolacji Szefa Kuchni, podczas której uraczy on naszych Gości kolejnym wyjątkowym czterodaniowym menu, które nad długo pozostanie w pamięci.

Wieczór 21 listopada rozpoczniemy od delikatności - małżami św. Jakuba otulonymi kremowym puree z selera, z dodatkiem zielonej oliwy pietruszkowej i chrupkością marchwi. To wprowadzenie jak pierwszy tak muzyki - subtelne, a zarazem intrygujące. Kolejne danie będzie odsłoną esencji głębi i aromatu. Aksamitny krem rakowy z grzanką z masłem rakowym, przeniesie Gości w kulinarną podróż na wybrzeża południa. Danie główne to punkt kulminacyjny kolacji - soczysty, delikatny halibut spotka się z ziemniakami pachnącymi truflą. Towarzyszyć mu będzie aksamitny sos z podgrzybka. To danie połączy w sobie morze i las, tworząc harmonię smaków w najczystszej postaci. Na zakończenie - klasyka w nowej, zaskakującej odsłonie. Tiramisu z nutą lawendy to deser, który balansuje między tradycją a nowoczesnością. Słodycz i kremowość przeplata się tu z aromatycznym akcentem kwiatowym, pozostawiając w pamięci eleganckie, spokojne zakończenie wieczoru.

Wstęp na wybraną przez siebie Kolację Szefa Kuchni, możesz w prosty sposób zakupić za pomocą poniższego panelu. Nie możemy się doczekać, aż będziemy mogli Cię ugościć!

W razie jakichkolwiek pytań lub problemów z rezerwacją, skontaktuj się bezpośrednio z Restauracją Quickstep pod numerem telefonu +48 12 311 11 02 lub mailowo: restauracja@hotelswing.pl.

Pozwól sobie na chwilę przyjemności! Nastrojowy wieczór, dobre jedzenie, muzyka na żywo i urok tarasu to idealna recepta na udany jesienny piątek. Widzimy się przy stole!

 

mobile nav bg
Zobacz na mapie

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Park Wodny w Krakowie Spółka Akcyjna, Dobrego Pasterza 126, 31-416, Kraków , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane